כרוב ממולא באורז מלא ובטטה ברוטב עגבניות ומיץ תפוזים

מרכיבים:

כרוב למילוי

2 כוסות אורז

3 עגבניות

צרור נענע   1

בטטה   1

בצל גדול

2 עגבניות בינוניות פרוסות

הכנה:

חותכים בסכין חדה חתך עמוק בבסיס הכרוב, ומסירים את הבסיס הקשה שלו. חולטים את הראש כולו במים רותחים עד שאפשר להסיר שכבה או שתיים של עלים. מחזירים את הכרוב למים הרותחים וחולטים שוב עד שאפשר להסיר עוד שכבה או שתיים. ממשיכים כך עד שיש מספיק עלים שלמים. במידת הצורך, חותכים את העלים הגדולים לשניים לאורך העורק הקשה שלהם ומסירים אותו.

שמים את האורז במסננת ושוטפים אותו. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מפוררים את הנענע לתוך האורז, מוסיפים מלח דל נתרן ומערבבים.   קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית על אש קטנה, לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את האורז ובטטה שגורדה בפומפייה גסה וממשיכים לטגן כדקה.   מוסיפים כשתי כוסות מים רותחים ומבשלים על אש קטנה כ10 דקות מפלפלים ומוסיבים תבלינים אהובים . (ניתן להוסיף חמוציות קישואים מגוררים ועוד).

מניחים מעט אורז על קצה של עלה כרוב ומגלגלים היטב, כמו סיגר. ממשיכים כך עם שאר העלים. מרפדים תחתית של סיר בפרוסות עגבנייה, ומניחים עליהן את גלילי הכרוב בצפיפות ובשכבות – כל שכבה בכיוון מנוגד לקודמת לה. מוסיפים את יתרת האורז מעל הממולאים ומוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים וכוס מיץ תפוזים. מכסים את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות. מסירים את המכסה הופכים את תכולת הסיר על צלחת הגשה,

בתאבון

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז