חריימה טופו של בני

חריימה טופו של בני שילוב מתכונים (פלוס תוספות):

1.      מדור אוכל עכבר העיר 24/4/2015

2.      חריימה טבעוני ועוד מתכונים טבעונים מעולים של מסעדת אדורה| טבעוניות נהנות יותר.

 

חומרים לקציצות:

300 גרם טופו טחון במעבד מזון למרקם חלק (אם צריך מוסיפים מים). אני משתמש בד"כ ב – 500 גר' טופו של ניצת הדובדבן וצריך להוסיף לא מעט מים (בהדרגה)

3 כפות פשתן טחון.

1 צרור כוסברה קצוצה

1 בצל סגול קצוץ

2 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה כמון

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

מלח

אני מגוון לעיתים ומוסיף ג'ינג'ר  טרי מגורד, צ'ילי גרוס וכל תבלין אחר שאתם אוהבים.

 

מכינים את הקציצות:

1.       מחממים תנור ל-200 מעלות.

2.       מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות פחוסות, קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג.

3.       מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ואופים כ – 15 דקות, להתייצבות והזהבה.

 

חומרים לרוטב:

2 כפות שמן (אני משתמש בשמן זית אבל אפשר גם שמן קוקוס למשל)

כפית זרעי חרדל

בין 1/2 כפית לכפית זרעי חילבה

3 פלפלונים ירוקים חריפים, קצוצים דק (לפי מידת החריפות הרצויה, לא להגזים עם זה, תלוי בחריפות של הפלפלים)

1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לגפרורים דקים

1 כפית כורכום טחון (אני משתמש בשורש כורכום טרי ומגרד אותו פנימה)

1 כפית צ'ילי טחון או גרוס (לפי מידת החריפות הרצויה)

3 בצלים סגולים קלופים וקצוצים

6-8 עגבניות בשלות קצוצות

200 מ"ל חלב קוקוס

מלח

עלי כוסברה טריים וקצוצים

מים

 

מכינים את הרוטב:

1.   מחממים שמן במחבת או בווק (אני מכין בסיר הכי רחב שיש לי) וקולים את זרעי החרדל (עד שהם קופצים).

2.   מוסיפים את החילבה, הפלפלים הירוקים והג'ינג'ר, ומטגנים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, כחמש דקות עד שכל טעמי התבלינים משתחררים בשמן.

3.   מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

מתבלים את התערובת בכורכום וצ'ילי לפי הטעם.

4. מוסיפים את העגבניות לתערובת ומבשלים כעשר דקות נוספות עד שמתקבל רוטב עגבניות פיקנטי ואחיד.

5.   מוסיפים את חלב הקוקוס (ואם צריך אז גם מים רותחים) ומביאים לרתיחה.

6.   מנמיכים את האש ומבשלים למשך חמש דקות או לחילופין עד שהרוטב מקבל מרקם חלק, קרמי ואחיד (טוב לא באמת חלק).

7.   ממליחים לפי הטעם.

8.   מוסיפים לתערובת, בזהירות, את קציצות הטופו ומבשלים כעשר דקות נוספות.

9.   לפני ההגשה מקשטים בעלי כוסברה טריים.

בתיאבון !

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז