דפי אורז עם נבטים, אבוקדו ועדשים עם רוטב טחינה

מרכיבים

לדפי האורז :

6 דפי אורז

חצי כוס כוסברה

מעט בצל ירוק קצוץ

כוס דלעת או גזר ממגוררים

כוס נבטי חמניות או סלק, או קישוא מגורר

1 אבוקדו חתוך לרצועות

1 וחצי כוסות עדשים מבושלות (ירוקות /שחורות או כתומות)

1 כפית שמן שומשום

רוטב טחינה (הסבר בהמשך)

 

לדפי האורז:

למלא קערה גדולה, רדודה עם מים חמים. להשרות דף אורז אחד בכל פעם למשך חצי דקה עד דקה.

כשדף האורז מתרכך, להוציאו מהקערה, ולהניח על משטח עבודה .

לערב בקערה עדשים עם כ- 7 כפות רוטב (פלפלים או טחינה) ושמן שומשום

למלא את דף האורז: גזר, סלק וכוסברה ,מעל 7 כפות עדשים ומעל פרוסות אבוקדו. לקפל מלמטה למעלה, מהצדדים ואז מלמעלה למטה.

 

רוטב טחינה / שומשום :

1 כף טחינה גולמית

1 כפית רוטב סויה איכותי (עדיף מיפן)

1 כפית חומץ אורז (מירין)

לערבב בקערית את כל החומרים עד ליצירת רוטב סמיך ע"פ טעמכם.

 

ותודה גדולה לנטורופתית אפרת נפתלי על המתכון

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז