דייסת שיבולת מלוחה

מפתיע לגלות שיש דייסה מלוחה טעימה ובריאה!

מתאימה לכולם, פרט למי שנמנע מביצים. אולי ניתן להחליף את הביצים בטופו…?

מתאים מאוד לתקופות הקור, כשרוצים משהו בריא, טעים, מחמם ובעיקר משביע.

 

המרכיבים לכארבע מנות:

שיבולת שועל – 2 כוסות בערך.

אצות וואקמה – כחצי כוס בצורתן היבשה.

רוטב סויה – לפי הטעם

ביצים – 4.

חומרים להכנת דייסה מלוחה

הכנה:

שמים במחבת עבה את שיבולת השועל, מוסיפים מים עד כדי כיסוי התכולה + 1 ס״מ נוספים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

משרים בנתיים את אצות הוואקמה במים פושרים או קרים.

כשהשיבולת מבושלת כמעט במלואה, וספגה את רוב המים (לא את כולם) – מוסיפים את האצות ומהערבבים.

הכנת דייסה מלוחה

לאחר מכן מוסיפים רוטב סויה ומערבבים.

הכנת דייסת קוואקרמלוחה

לאחר מכן פותחים ביצים לתוך הדייסה.

הכנת דייסה מלוחה משיבולת שועל

מכסים ומבשלים עוד קצת

מתכון דייסה מלוחה

 

כשחלבון הביצה מלבין – הדייסה מוכנה.

דייסת קוואקר מלוחה

 

 

הצעת הגשה…

 

דייסה מלוחה משיבולת שועל בריאה

 

בריאות ואושר

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז