מפתיע לגלות שיש דייסה מלוחה טעימה ובריאה!
מתאימה לכולם, פרט למי שנמנע מביצים. אולי ניתן להחליף את הביצים בטופו…?
מתאים מאוד לתקופות הקור, כשרוצים משהו בריא, טעים, מחמם ובעיקר משביע.
המרכיבים לכארבע מנות:
שיבולת שועל – 2 כוסות בערך.
אצות וואקמה – כחצי כוס בצורתן היבשה.
רוטב סויה – לפי הטעם
ביצים – 4.
הכנה:
שמים במחבת עבה את שיבולת השועל, מוסיפים מים עד כדי כיסוי התכולה + 1 ס״מ נוספים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
משרים בנתיים את אצות הוואקמה במים פושרים או קרים.
כשהשיבולת מבושלת כמעט במלואה, וספגה את רוב המים (לא את כולם) – מוסיפים את האצות ומהערבבים.
לאחר מכן מוסיפים רוטב סויה ומערבבים.
לאחר מכן פותחים ביצים לתוך הדייסה.
מכסים ומבשלים עוד קצת
כשחלבון הביצה מלבין – הדייסה מוכנה.
הצעת הגשה…
בריאות ואושר
אופיר פוגל, נטורופת