דוסא – לחם מדרום הודו

מרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי חום או אורז מלא אורגני

1 כוס עדשים אדומות

1 כף זרעי חילבה

2 כפיות מלח

1/4 כוס חמאת גיי או שמן קוקוס

הכנה:

בקערה להשרות 8-10 שעות אורז

בקערה להשרות 8-10 שעות עדשים וחליבה

לאחר ההשריה לשטוף היטב את האורז ולהכניס לבלנדר להוסיף טיפה מים בהדרגה עד קבלת עיסה חלקה . להעביר לצינצנת להתססה ( לוודא שיש מקום להתססה בצינצנת ).

לאחר ההשריה לשטוף היטב עדשים וחילבה, להכניס לבלנדר, להוסיף טיפה מים לפי הצורך עד קבלת עיסה חלקה. להוסיף לצינצנת עם האורז. להוסיף מלח ולערבב היטב . לחסות בבד עם גומייה לתת לעיסה לתסוס -1-2 יום עד שהעיסה עולה באופן משמעותי ובועות מופיעות .

לערבב את העיסה, להוסיף מעט מים. העיסה אמורה להיות מספיק עבה לכסות את הגב של הכף .

בישול

לחמם מחבט ברזל, להוסיף שמן קוקוס או חמאת גיי, להוסיף 1/4 כוס בלילה ולמרוח במהירות בתנועה סיבובית. הצדדים יתחילו לעלות למעלה אם יש צורך להפוך זה אמור להשתחרר בקלות .

לגיוון אפשר להכין את הדוסא בתנור. אני מוצאת שזה הרבה יותר קל : לשמן קלות תבנית עם ניר אפיה ליצור עיגולים ולשטח עם כפית לאפות על טמפ גבוה כ15 דקות או עד שמוכן .

אפשר גם להכין את הדוסא מכל צירוף של דגן או קטניה : קינואה , דוחן ,כוסמת ועדשים אדומות ,צהובות , ירוקות , חומות , או צאנה דאל. אפשר גם לשחק עם התיבול : שום , זעתר …

הכי טוב לאכול מיד. אם עושים כמות גדולה הבלילה יכולה להישמר במקרר עד שבוע

( היא מסמיכה אז להוסיף טיפה מים לפני בישול)

תהנו,

שפית דנה סמור

052-5118409

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז