בראוניז שוקולד בריא!

מתכון לבראוניז שעועית שחורה ושוקולד ממטבחו של שף צחי בוקששתר עמו אני זוכה להעביר סדנאות בישול בריאות ומפנקות.

הכנה מקדימה:

את השעועית השחורה משרים כמה שעות, לא חובה אבל רצוי.

מבשלים במי ההשרייה (באופן חריג לקטניות, אצלי במטבח) שעה בערך – לפעמים פחות, תלוי בטריות. עד שנמעכת בין אצבע לאגודל. ואז, היא כל כך בריאה, כל כך טעימה ודי עדינה על מערכת העיכול. אין על שעועית שחורה!

למקפידים הקפדה רבה: אפשר גם בלי מג'הול, ואפילו בלי בננה (אבל הבננה עושה רבות)
רק לא לגלות לאף אחד ממה הבראוניז האלה עשויים, לפני שהם טועמים.

כמויות לכ- 8 מנות יפות

למסה:

4 תמרי מג'הול

2 כוסות שעועית שחורה מבושלת

2 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה

1/4 כוס אבקת קקאו נא
½  כפית אבקת סודה לשתיה
½  כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)

1/4 תמצית ווניל טובה

½ כפית אבקת קינמון

½ כפית סטיביה

1 בננה בשלה

אפשר גם: 1 כף קמח שקדים

את כל אלה טוחנים במעבד המזון.

מוסיפים, אם רוצים ומערבבים:

אגוזי מלך שבורים, פולי קקאו שבורים, פיסטוקים קלופים, גוג'י בריז

יוצקים לתבנית עם נייר אפייה (רצוי לשמן ביד בטיפה שמן קוקוס) ואופים 45 דקות  ב – 170 מעלות

לציפוי:

כף שמן קוקוס

כפית אבקת קקאו

כף חמאת קוקוס

*** ממיסים הכל ביחד ומברישים על הבראוניז האפויים

 

מתכון ותמונה באדיבות שף צחי בוקששתר

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז