בטטה מסלה ישראלית של שף בוקששתר

מרכיבים:

800 גרם בטטות, בערך. בטטות רגילות הן נהדרות, ובטטות סגולות אפילו בריאות יותר!

כפית גאראם מסלה (מתכון בהמשך)

2 כפות שמן זית

לתוספות אפשריות: תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במי מלח, פטריות שימאג'י ושיטאקי, כפית שמן זית איכותי, מיץ לימון, 1/2 כפית רוטב סויה.

בתמונה: בטטות סגולות, בריאות וטעימות של שף צחי בוקששתר

 

הכנה:

קולפים את הבטטות ופורסים עבה, בעובי 2 אצבעות שמנות. מניחים בתבנית עם הטימין, מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים בנייר אפייה וסוגרים בנייר כסף.

אופים עד שמוכן (מותר גם לאדות בסיר אידוי). 20-30 דקות בדרך כלל.

מערבבים את המסלה בשמן, ומברישים את הבטטות. אופים שוב, לא מכוסה, בחום גבוה. כעשר דקות.

מגישים עם פטריות מוקפצות במיץ לימון, סויה וכפית שמן, ותפוחי אדמה מבושלים במים ואפויים קצת.

 

הכנת גאראם מסלה ישראלית:

1/2 כפית פלפל שחור

3 מסמרי ציפורן

2 מקלות קינמון

כף הל

כף זרעי כמון

2 עלי דפנה

כף זרעי כוסברה

הכנה: קולים את הכל במחבת על אש נמוכה, ריח טוב ממלא את החדר. טוחנים במטחנת תבלינים או אפילו בלנדר. מסננים במסננת רגילה ושומרים בצנצנת.

צילומים מאת יורם אשהיים

 

ותודה רבה מאוד לשף צחי בוקששתר על המתכונים, וכל סדנת בישול בריא משותפת וטעימה

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז