מובאות כאן מספר גרסאות להכנת אמפנדס טבעוני: שני סוגי בצק שונים, ו-שלוש אפשרויות מילוי במגוון טעמים וצבעים. מרכיבים והכנה של בצק בטטה-כוסמת *כ-18 אמפנדס (לפי חותכן עגול בקוטר 8 ס"מ)…
כשעושים תהליכי ניקוי גוף מגיעים פעמים רבות לרמת יצירתיות מאוד גבוהה באוכל. ובזכות זה, תמר פיתחה מתכון מוצלח ביותר ללביבות אורז, בטטה ועשבי תיבול אפויות בתנור. המרכיבים להכנת לביבות אורז…
למתכון בספר ״מהפיכת המיקרוביום״ קוראים ״שורשים צלויים מסעירים״... וכך מציג אותו ד״ר וויל בולסוויץ בספרו: ״התוספת הזו נועדה לשדרג את הארוחות שלכם בכל פעם שאתם רוצים להגדיל קצת את כמות…
מתכון להכנת אורז בתנור עם תוספת של ירקות שמתאימים ״בול״... אורז בתנור יוצא אחר מאשר אורז שמבושל באופן רגיל, ומתאים אפילו לארוחה חגיגית או מיוחדת. המצרכים להכנת אורז בתנור 1…
מתכון משפחתי להכנת פטריות מוחמצות במדקות ספורות (ואז צריך קצת להמתין...) 1/2 ק"ג פטריות שמפניון קטנות 1/2 כפית מלח 3 שיני שום מעוך 1-2 עלי דפנה מיץ משני לימונים 6…
מתכון בריאות לירקות עליים מאודים (עלי קייל, מנגולד, קולארד וכדומה) עם בצל אדום ועגבניות מיובשות. מתוך הספר המומלץ ״לא לסוכרת״ מאת ד״ר מארק היימן. מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5…
מתכון להכנת מקלובה אטריות אורז במילוי בצל, פטריות וחצילים עם גבינת קשיו מותכת. יערה ״מבטיחה״ שהכנת המנה הטעימה הרבה יותר פשוטה ממה שזה נראה בהתחלה כשרואים כזה מתכון ארוך... …
מתכון להכנת דלעת ספגטי צלויה עם רוטב פסטה ו"גבינת" אגוזים מתוך הספר החשוב ״אלצהיימר ובעיות זיכרון״ שנכתב על ידי זוג נוירולוגים. וכך הם כותבים: ״תחליף מנת פסטה זה מהווה ארוחה…
ד״ר וויל בולסוויץ, הגסטרואנתרולוג שכתב את הספר ״מהפכת המיקרוביום״, ממליץת בספרו על ״הסלט היומי המושלם״ לאיזון בריא ונכון של חיידקי המעי והמיקרוביום. כך הוא מציג את המתכון בספר שלו: ״המנה…
מתכון להכנת קרקר חומוס בריא יפהפה מרכיבים להכנת קרקר חומוס: 1.5 (375 מ"ל) כוסות קמח חומוס 6 כפיות גדושות פשתן טחון 4 כפיות גדושות פתיתי בירה 1 כפית אבקת שום…