מתכון להכנת מאפינס בננות בוטנים טעים ובריא ממטבחה המשובח של יערה גיל גלזר. מרכיבים להכנת כ 17-15 מאפינס קטנים על בסיס בננות ובוטנים יבשים: 2 כוסות קמח שיבולת שועל (פשוט לטחון…
מתכון יצירתי להכנת טמפה עם חסה מוקפצת. למי שלא מכיר/ה, ניתן לקרוא כאן יותר על טמפה כמזון בריאות שיכול לשפר את הבריאות (כמעט) לכולם. מרבית מתכוני הטמפה אינם בריאים בשל…
מתכון להכנת תערובת ירקות צלויים בסגנון איטלקי מתוך הספר ״מהפכת המיקרוביום״ שכתב רופא גסטרואנתרולוג להבנה ולשיפור בריאות המעי. מתכון בריאות זה מותאם לשיפור איזון המיקרוביום, ומשם לתמיכה בשיפור הבריאות בתחומים…
מתכון להכנת ממרח ״חומוס״ מעדשים כתומות. כל המרכיבים בריאים, התוצאה טעימה ביותר! המרכיבים הדרושים להכנת ממרח חומוס על בסיס עדשים כתומות 2 כוסות עדשים כתומות 1/4 כוס טחינה גולמית 3…
אמרנט הינו דגן פחות מוכר במטבח הישראלי, למרות שהוא חביב למדי ומפתיע לעיתים לטובה. המתכון הזה נוצר בזכות משתתפת בסדנת הבריאות במהלכה הכירה לראשונה את האמרנט, ויצרה מרק עגבניות עם…
מצורף מתכון להכנת סורימי בסגנון ים תיכוני. ישנם כמה פירושים למילה ״סורימי״, כשכאן הכוונה לבשר דג בשם Alaskan Pollock, שמקורו מחופי אלסקה והים הצפוני. זהו דג מאוד נח לעיבוד ויוצרים…
מתכון להכנת פסטת זוקיני ברוטב עדשים מתוך ספר על בריאות המוח שנכתב על ידי זוג נוירולוגים. וכך הם כותבים על המתכון: ״מנה צמחונית זו שואבת השראה מפסטת בולונז האיטלקית, כאשר…
מתכון יצירתי לסלט קייל עם תוספות מעניינות מאוד מתוך הספר ״מהפכת המיקרוביום״. וכך מציג את המתכון הפרוע לסלט קייל מחבר הספר הגסטרואנתרולוג ד״ר וויל בולסוויץ: ״זו אחת הדרכים האהובות עלינו…
מתכון לאטריות אורז מלא עם בטטות ורוטב פסטו מוקרם שנוצר במהלך סדנת בריאות הכוללת תהליך תזונתי לאיזון מחדש של הגוף. מדובר במתכון ש״זורמים איתו״ מבחינת הכמויות המרכיבים, ואפשר כמובן גם…
מצורף מתכון להכנת טורטיה ממספר סוגים של אורז מלא. וכך מתארת מיצקין את דרך ההכנה של הטורטיה מאורז מלא שהכינה: השרתי כוס אורז עגול מלא, וכוס אורז בסמטי מלא, וחצי כוס…