דגי סלומון…

הם נתפסים כדגים בריאים ומקור מצוין לאומגה 3- האומנם?!

נשלח אלי סרטון מבאס על תעשיית דגי הסלמון שגדלים בחוות בנורבגיה. קישור כאן למטה.

עולם המזון הפך ברובו חקלאות אינטנסיבית המחייבת שימוש בהדברה, אנטיביוטיקה הורמונים וכד ופחות חומרים מזינים”

הנתונים המוצגים בסרט מטרידים מאוד, ונשאלת השאלה מה אפשר לעשות עם זה… לדעתי ישנן כמה אפשרויות:
1. לבחור לקנות ולאכול דגי ים צפוני קטנים כמו סרדינים, הרינג, מקרל מהסוג הקטן, אנשובי וסול.
2. לא לאכול סלומון רגיל לעיתים מאוד קרובות.
3. לחפש בשווקים ״סלומון בר״ (wild salomon). עד לפני כמה שנים הייתי מוצא אותם במרכולים פשוטים. בשנים האחרונות אני פחות מחפש. נשמח לשמוע ממחברי האתר  היכן ניתן להשיג כאלה דגים.

ההתייחסות בסרטון לדגי הסלומון מתחילה מדקה 18 לערך.

לאחר הפרסום, נתקבלה שאלה:

“הי אופיר,
אשמח אם תוכל לתמצת מה אמרו בסרט לגבי הדגים ובמיוחד הסלמון, לחסרי האנגלית שבינינו.
תודה, אייל”

לבקשתך, ניסיון לתמצת את הנאמר ומוצג בסרטון:
1. אפילו במדינות סקנדינביה, גידול דגי הסלמון במכלאות בים, הפך לחקלאות כלכלית טהורה, שלא רואה עוד את בריאות הדג והצרכן כמטרה עיקרית, אלא כסף.
2. גם במדינות אלה הקשר בין חקלאי הים לבין הממשל והגופים שאמורים לפקח עליהם מאוד בעייתי, ומותנה בהרבה כסף ואינטרסים משותפים.
3. התוצאה של מצב זה הוא שהדגים גדלים בצפיפות רבה, אוכלים אוכל שלא נועדו להם, ומכניסים לגופם חומרים שמאוד לא בריאים לאדם – אם זה דרך האוכל שנותנים להם, ואם זה על ידי ריסוסים, הורמונים ותרופות אליהם הם חשופים.
4. נראה שאכילת דגים שכאלה חושפת את הגוף לכמות רבה ובעייתית של מתכות וחומרים נוספים שעלולים לפגוע בנו.
5. מה שלא מראים בסרט, וידוע לי מזה שנים רבות, שכמות האומגה 3 בדגים אלה פחותה בהרבה מהכמות בדגי הסלמון שגדלים בטבע. עדיין, אכילת דגי סלמון גם מבריכות, משפרת את מאזן האומגה 3 – אומגה 6 עבורנו. למיטב הידע והנסיון שיש ברשותי כיום, אכילת דגי סלמון מחקלאות אינה מהווה מזון בריאות מובחר. יחד עם זאת, זו עדיין תהיה אופציה טובה יותר מאכילת תרנגולות, בשר, מוצרי חלב, ביצים וחיות אחרות תוצרת תעשיית המזון המקומית הרגילה שלנו כאן בארץ.
כדאי לבחור סלמון-בר מי שמוצא, או לבחור דגי ים צפוני קטנים ככל הניתן כמו פילה סול, סרדינים שגדלים בים הצפוני, אנשובי, הרינג, מקרלים (לא מהסוג הגדול) וכדומה.

 שאלת המשך:

“תודה רבה אופיר על תמצות הסרטון.
היה משפט בסרט שהצלחתי להבין שמישהו אמר שם שהיום יש בסלמון יותר שומן מאשר בטבע,
שזה אומר מצד אחד שהוא צובר יותר רעלים ומצד שני יש לו גם יותר אומגה 3, לא?
חוץ מזה, האם הוא עדיין נחשב כדג קטן שצובר פחות רעלים מאשר טונה למשל?
תודה שוב, אייל”
תשובתי:
בסלמון מחוות יש פי שניים שומן מסוג אומגה 6 וכחמישים אחוז פחות אומגה 3 יחסית לסלמון בר. על כן איכות השומן פחות טובה.
סלמון לא נחשב לדג קטן, אבל לא גדול כמו הטונה. הכל יחסי…

להעמקת הידע בנוגע לדגים שונים והשפעתם על הבריאות, כמו גם על מגוון מזונות וכיצד משפיעים על מצבים בריאותים, מוזמנים להצטרף לקורס הדיגיטלי, להעמיק את הידע ולהפוך את תזונתכם מ”טובה” ל”מצוינת”.

 

מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז