״תאכלו שלוש מנות של חלב ביום״ ?!?

מחקר חדש מצביע על כך שצריכה מוגברת של מוצרי חלב מעלה את הסיכון לתמותה. 

במחקר שנערך באירופה עקבו אחר 140,000 נשים וגברים. נמצאה עלייה של כמעט פי שלוש באחוז התמותה בין אלה שאכלו שלוש מנות חלב ביום או יותר, לעומת אלה שצרכו עד מנה אחת ביום. במחקר בדקו האם אכילה מוגברת של ירקות ופירות יכולה להשפיע, ומצאו שאכילה של חמישה מנות ירק או פרי ביום הקטינה את אחוזי התמותה, אך הם עדיין נשארו גבוהים יותר.

תקציר המחקר כפי שפורסם על ידי ארגון ״רופאים למען רפואה אחראית״ כאן למטה.

בברכה,
אופיר פוגל, נטורופת

Milk Consumption Increases Mortality

High dairy consumption increases overall mortality, according to a study published online in the American Journal of Epidemiology. Researchers followed milk, fruit, and vegetable consumption for more than 140,000 participants. Those who consumed the most milk and the fewest servings of fruits or vegetables had higher mortality rates. The increase in risk was almost three-fold among the women participants. The authors suspect increased oxidative stress from components in the milk as the reason behind the elevated mortality risk, while antioxidants found in fruits and vegetables reduce oxidation and mitigate the risk.

Michaëlsson K, Wolk A, Melhus H, Byberg L. Milk, fruit and vegetable, and total antioxidant intakes in relation to mortality rates: cohort studies in women and men. Am J Epidemiol. Published online February 10, 2017.

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז