שיקולים שונים באכילה ובשתייה של חלב

במאמר שפורסם לקראת חג השבועות, מתארים הכותבים מחקר חדש מישראל שבדק את ההשלכות הסביבתיות של משק החלב בארץ.

בין השאר מצויין במאמר דו״ח של האו״ם שמתאר את ה״השפעות הסביבתיות השליליות שנגרמות כתוצאה מתעשיית המזון מן החי בכללותה, ושהגיע למסקנה שיש להם תרומה משמעותית במיוחד להרס הקרקע, לשינוי האקלים, לזיהום אוויר, לזיהום מים, למחסור במים ולפגיעה במגוון הביולוגי.״

בקישור הבא, נתונים על צריכת המים בייצור והפקה של חלב ומוצרים נוספים, מנתונים עולמיים והרבה פחות אופטימיים מהמחקר הישראלי.

 

ובאותו עניין, ניתן להתרשם מכאן למשל לגבי ההבדל העצום בצריכת המים שיש בין שעועית לבשר.

 

הויכוח על ההשלכות הבריאותיות של שתייה ואכילת מוצרי חלב עוד יימשך, ובנתיים כדאי גם לשים לב להשלכות האקולוגיות של הנושא.

 

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז