מקורות דומים לחלבון, תוצאות שונות מאוד בבריאות ועבור כדור הארץ 

הופתעתי לקבל לאחרונה את התמונה הבאה העושה השוואה בין בשר בקר לשעועית.
מדהים לראות את כמות החלבונים הדומה, ואת ההבדל העצום במרכיבים תזונתיים חשובים יותר.
לא פחות חשובה היא תשומת הלב למשמעות האקולוגית העצומה שיש בבחירה תזונתית חכמה – הבדל הבא לידי ביטוי בטבלה בכמות המים הנדרשת לייצר את הבקר לעומת השעועית.
מאחר והערכים התזונתיים היו באמת מפתיעים, בדקתי אותם במאגר מידע מקצועי – ואכן הם נכונים. רק יש לשים לב שלקחו כאן בחשבון 100 גרם שעועית שחורה לפני בישול.
מניח שלרוב האנשים ברור היתרון העצום שיש בתכולת הסיבים התזונתיים (לעיכול, לאיזון סוכר וכולסטרול, לירידה במשקל), למגנזיום (ללחץ דם, סוכרת, עצמות, שרירים ועוד), וברזל וסידן חשובים למי שחסר לו מאלה.
הטבלה נותנת חומר מאוד חשוב למחשבה…
מקור הטבלה באנגלית מאתר זה: https://www.plantyou.com
בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז