קטניות,קטניות,קטניות
לאכילה יומיומית של קטניות יתרונות רפואיים רבים נוספים. תרומה לבריאות העצמות, למניעת סרטן, לבריאות כלי הדם, למערכת החיסון למוח ועוד. כל מאריכי החיים הבריאים בעולם אותם למדתי אוכלים קטניות כל יום.
בארץ יש לנו כשלושים קטניות שונות ומגוונות- עדשים, שעועית, אפונה, גרגירי חומוס, מאש, אזוקי, פול, תורמוס, סויה ועוד .
אנשים רבים יודעים שכדאי ליהנות מהם כתבשיל או כמרק, אך כדאי לזכור שהם חומר גלם מעולה לממרחים רבים ושאפשר להנביט אותן בקלות.
אופציה נוספת היא להשתמש בקטניות כחטיף משביע בין הארוחות.
בהיעדר ברירה, אפשר אפילו להסתפק בקטניות יבשות – קלויות בעדינות שמוכרים ב”פיצוציות”. רק שימו לב לכמות המלח ושלא יהיו אלה קטניות הקלויות בשמן.
רוצים להעמיק את הידע שלכם בנוגע לקטניות ושאר מזונות התורמים לבריאותנו? הצטרפו אלי לקורס הדיגטלי בו נצלול לעומקם של דברים והפכו את בריאותכם מ”טובה” ל”מצוינת”.
בריאות ואושר
אופיר פוגל, נטורופת
Legumes Aid Weight Management
Beans, lentils, chickpeas, and other legumes aid weight management, according to a meta-analysis published online in the American Journal of Clinical Nutrition. Researchers reviewed 21 articles that encompassed 940 overweight or obese participants on the effects of legume consumption on body weight, body fat, and waist circumference. A daily serving of beans resulted in about half a pound lost after six weeks, compared with those who did not consume a daily serving of legumes. Legumes are high in fiber and protein and increase satiety with fewer calories.
Kim SJ, de Souza RJ, Choo VL, et al. Effects of dietary pulse consumption on body weight: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Am J Clin Nutr. Published online March 30, 2016.
מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת