קבוצות מזון

רשימת מזונות לפי קבוצות מזון עיקריות

אנשים שונים מבקשים לדעת אילו מזונות שייכים לאילו קבוצות / משפחות מזון.

להלן רשימה של המזונות העיקריים, המחולקים לפי חלוקה מעשית להבנתי. חלוקה זו אינה תמיד חופפת לחלוקה בוטנית או קולינארית או תזונתית (אלה שלוש חלוקות שונות לעיתים).

קטניות

עדשים ושעועית מכל הסוגים, גרגירי חומוס, סויה ומוצריה (ישנם בריאים וישנם מאוד לא בריאים), תורמוס, מאש, אזוקי, פול, בוטנים, אפונה.

דגנים

ללא גלוטן: תירס, כוסמת (אטריות סובה), קינואה, דוחן, אורז, טף, אמרנט

עם מעט גלוטן: שיפון, שיבולת שועל .

חיטה, שעורה (גריסים, גריסי פנינה), קוסמין

דגים

דגי ים צפוני: בקלה (קוד, מרלוזה), טונה, סול, סלומון, הליבוט, מקרל, רוטבראש, סרדינים פורטוגלים, הרינג, ורדינון, אנשובי

דגי ים תיכון יחסית טבעיים: ברבוניה, לוקוס, צ'יפורה/פרידה (דניס טבעי), מוסר ים

דגי ים תיכון רגילים: בס, דניס ועוד הרבה

דגי בריכות שכנראה יותר סבירים מאחרים: בורי, פורל מנחל הדן

דגי בריכות רגילים: מושט, נסיכת הנילוס, קרפיון ועוד הרבה

ירקות

ירוקים: פטרוזיליה, כל סוגי החסות, שיבא (ארתמיסיה, לענה), רוזמרין, מרווה, נענע, רגילת הגינה, בצל ירוק, סלרי, תרד, עירית, עלי מנגולד, רוברב, שמיר, כוסברה, בזיליקום/ריחן,

כתומים: גזר, דלעת, בטטה, דלורית

סולניים: פלפל מכל הסוגים, חצילים, עגבניות, תפוחי אדמה, גודג׳י ברי, טבק

מצליבים: כרוב, כרובית, קולורבי, צנון, צנונית, ברוקולי, לפת, רשד, רוקט, כרוב ניצנים, חרדל

שונות: בצל, בצל סגול, שום, סלק, ג'נג'ר, מלפפון, במיה, קישואים, ארטישוק

פירות

ורדניים: תפוח, אגס, חבוש, משמש, שזיף, אפרסק, אפרשזיף, נקטרינה,

פרות טרופים: מנגו, ליצ'י, גויאבה, בננה, קוקוס, אננס, פפיה, קיווי ועוד

פרות יער כהים: דובדבנים (חמצמצים), חמוציות, אוכמניות, תות לבן/שחור (מהעץ), פטל אדום/שחור.

הדר: לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינה, פומלה, פומלית ועוד.

שונות: אבוקדו, חרובים, תאנים, אפרסמון, רימון, ענבים, אבטיח, מלון

שונות

אצות

פטריות

אגוזים וזרעונים

עשבי תיבול ותבלינים

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז