עוף נקי ויחסית בריא

עוף "מכובס" נקי וטעים

עבור מי שרוצה לאכול בעלי חיים, קשה למצוא בארץ אופציות בריאות.

בעלי החיים שהכי בריא לאכול הם אלה שחיו בטבע, התרצצו חופשי ואכלו את המזון שהם אמורים לאכול (לרוב עשב). בשר ציד שכזה קשה להשיג בארץ.

אופציה יותר נגישה היא להכין עוף מכובס טעים. טכניקת ההכנה המותארת כאן מאפשרת להוציא את מירב השומן ושאריות החומרים המזיקים מבשר העוף, ועדיין ליהנות מטעמו.

ישנם שלושה שלבים להכנה:

שלב א: קונים עוף, עדיף אורגני או עם פחות שאריות תרופות. מורידים את העור מהעוף, ומבשלים במים כעשרים דקות.

שלב ב: את המים זורקים (הם מלאים בשומן ושאריות לא מוצלחות של העוף), ומכניסים את העוף למקרר. לאחר שהעוף התקרר ניתן לראות על הבשר פסים או גבשושיות של שומן. מנגבים כל אלה החוצה.

שלב ג: "מכינים טעים". כל אחד על פי טעמו והעדפותיו. כאשר חומר הגלם יחסית נקי מעודפי שומן וממרבית הרעלים, ניתן להכין אותו בכל דרך. כל עוד לא שורפים את בשר העוף, או מטביעים אותו בשמן. התוצאה הבריאותית תהיה טובה יותר מכל בשר אחר.

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז