מצגת שנתית של ד"ר גרגר

בקישור זה ניתן לצפות בהרצאה של ד"ר גרגר , אשר פעם בשנה אוסף את מיטב המחקרים החדשים שפורסמו בנושאי תזונה ובריאות, ומציג אותן לקהל הרחב בדרכו המשעשעת.
אצלי במחשב ההרצאה מופיעה עם כתוביות תרגום לעברית, אם זה לא מופיע אצלכם – נדמה לי שניתן להגדיר זאת בתחתית הוידיאו.
על מה הוא מדבר הפעם:
1. קשר בין בשר, עוף, חלב וחלבון מהחי לכמה סוגי סרטן.
2. השפעות הורמונאליות שיש לחלב על האישה במצבי חיים שונים.
3. חומרים מעודדי סרטן בבשר אדום ובעוד מזונות מהחי.
4. מניעה והורדת לחץ דם על ידי תזונה
5. האם הכולסטרול מזיק לגוף ללא קשר ל"סתימות עורקים"?
6. דלקת מפרקים שגרונית
7. דלקת מפרקים שחיקתית
8. לתזונה ים תיכונית תוצאות טובות יחסית לתזונה מערבית רגילה. אבל תזונה טבעית-צמחית יותר, עם פחות שומן – מביאה לתוצאות משמעותיות הרבה יותר.
9. טיפול בפגיעה בעיניים כתוצאה מסוכרת
10. התזונה שיעילה לאיזון סוכר והפחתת תרופות לסכרתיים
11. מניעת קטרקט
12. אלצהיימר
13. ומי שטרם יודע זאת, מחקרים ועוד מחקרים מראים שצריכת מוצרי חלב לא רק שלא מגינה על העצמות, אלא אף מעלה סיכון לשברים בעצמות. אה כן, וגם מעלה סיכון למחלות לב, סרטן ומוות טרם עת… אופס.ברבע השעה האחרונה של ההרצאה מציג ד"ר גרגר השוואה בין תפיסת עולם הרפואה וה"דעה הרווחת" בציבור בשנות החמישים לגבי עישון, לעומת אותן תפיסות היום לגבי תזונה והאפשרות לעבור לצמחונות בריאה.

ממש בסוף הוא מצטט קרדיולוג שקיבל תפקיד מאוד בולט בעולם הקרדיולוגיה בעולם. שאלו את הקרדיולוג מדוע הוא טבעוני, ותשובתו היתה: "לא אכפת לי למות, אבל אני לא רוצה שזה יהיה באשמתי"…

בכל הקשור לתזונה בימינו: "מתינות הורגת".

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז