מלח וסרטן?

הארגון האמריקני לחקר הסרטן מפרסם מאמר בנושא מלח.

לדבריהם, צריכה עודפת של מלח- מעלה את הסיכון לסרטן הקיבה, כמו גם ליתר לחץ דם, מחלות לב ושבץ. הם מציינים, בצדק, שמרבית עודפי המלח אינם מגיעים מהמלח שאנו מוסיפים לאוכל שלנו, אלא ממוצרי מזון קנויים כמו מאפים, מרקים, מזונות קפואים וכדומה.

כדאי לקרוא את המאמר הקצר שלהם מכאן , המציג בין השאר את עיקרי המזונות שצריך להימנע מהם, כמו גם המלצה על מספר תחליפים וטיפים נוספים למי שרוצה להפחית את השימוש במלח.

ישנם מגוון דרכים להתמודד עם הסרת המלח מהתזונה, לדוגמא- שימוש בסליקורניה.

אם אתם סובלים מיתר לחץ דם, משקל עודף, יתר שומנים בדם או סכרת, ישנן דרכים טבעיות להתמודד עם המצב ולהפחית את השימוש בתרופות. אני מזמין אתכם לסדנא חוותית בה נלמד יחד כיצד לנהל את הבריאות שלנו ולהתמודד בצורה טבעית עם מחלות אלו.

בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז