מוצרי מזון טבעיים – מה זה בעצם אומר?

בעשורים האחרונים ציבור הצרכנים רוצה יותר אוכל טבעי. תעשיית המזון עושה מאמצים רבים על מנת לפתח מזונות שניתן לכנותם טבעיים – גם אם התוצאה לא באמת בריאה. מה מותר לתעשייה לעשות למזון ועדיין לקרוא לו ״טבעי״? מה עובר על מיץ תפוזים טבעי בין קטיף התפוזים בברזיל ועד למדף המכולת בארץ? לכמה חלקים מפרקים גרעין של חיטה לפני שמחברים יחד חלק מהמרכיבים על מנת להכין לחם? מה זה ״שיחול״ ואיך זה קשור לדרך בה מכינים פריכיות אורז?

בסרטון הקצר שכאן כתבה חביבה הממחישה חלק מהבעיות הגדולות, וההבדלים הגדולים, שישנם בין אוכל אמיתי לאוכל טבעי-מתועש. מככב כאן בכתבה ד״ר אורי מאיר ציזיק שעושה עבודת קודש בהגברת המודעות לנושא, ובנוסף, מנסה לשפר את הרגולציה בנושא מול הרשויות.

 

 

מה מותר לעשות לאוכל בתעשייה ועדיין לקרוא לו ״טבעי״?

בכתבה שכאן, אורי מקריא את רשימת התהליכים שמותר לעשות לאוכל בתעשייה, ועדיין למכור אותו תחת הכותרת ״אוכל טבעי״. מדובר ברשימה מתוך טיוטת תו התקן הישראלי החדש 1145. ראו כאן כמה דוגמאות מדהימות:

גיוש, גירום, המגון, סרכוז, שפייה, קינוב, חיבוץ, אלמום, יישנון, פיתות, שיחול – ואלה רק המילים המוזרות.

מותר גם טיפול בגזים אינרטיים, ואפילו טיפול בגזים רעילים (נשבע לכם…).

ולאלה מצטרפים עוד הרבה תהליכים של הפרדה, פירוק והסרה שבהחלט (עלולים) להסיר כל טיפת בריאות מהמזון המכונה ״טבעי״…

 

אילו שיטות הכנה ושימור מומלצות יותר עבור אוכל בתעשייה?

בשורה התחתונה, עלינו לנסות לאכול אוכל ראשוני ככל הניתן. ״ראשוני״ הכוונה לאוכל שקרוב כמה שיותר לטבע או לטבעו המקורי של המזון / מרכיבי המזון. יש לקרוא את רשימת המרכיבים במזון. אם ישנו ברשימה מרכיב שאנו לא מכירים – סימן שהוא לא בריא…
שיטות השימור הטובות ביותר הן כנראה כבישה והחמצה. במקרים רבים גם ייבוש והקפאה שומרים על מירב המרכיבים הטבעיים והחשובים. יש כיום גם שיטה יחסית חדשה שנקראת ייבוש-הקפאה freeze-dry ששומרת היטב על מירב המרכיבים הטובים.

ובואו לא נשכח שגם ארס של נחש הינו מרכיב טבעי… ״לא כל הטבעי – בריא״.

בהקשר זה, מזמין שוב את כל מי שרוצה להיעזר ברשימת מתכונים פרוביוטים מומלצים.

פרוביוטיקה באוכל – אוסף מתכונים פרוביוטים

 

מכירים עוד שיטות הכנה או שימור של מזון טבעי בתעשייה שכנראה שומרים על הבריאות? כתבו כאן בתגובות וננסה ללמוד יחד.

 

בריאות ואושר,

אופרי פוגל, נטורופת

 

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז