מה אוכלים החיידקים הטובים ?

המודעות לחשיבותם העצומה של החיידקים הטובים במערכת העיכול שלנו הולך וגואה. ובצדק.

חיידקים אלה נפגעים לא רק מאנטיביוטיקה, אלא משלל רב של תרופות, סטרס, זיהומים, אלרגיות, סוכר ועוד גורמים.

אחת הדרכים לעודד את החיידקים הטובים היא פשוט ללתת להם את האוכל שהם אוהבים !
ככל הידוע לנו כיום (או לפחות מה שידוע לי כעת), החיידקים אוהבים לאכול בעיקר סיבים תזונתיים, ובמיוחד חומרים הנמצאים בארטישוק, שן ארי, ירקות שורש ועוד.
מאמר מעניין שפורסם לאחרונה מצביע גם על חשיבותם של כלל הירקות העליים הירוקים – כמצע חשוב ואוכל לחיידקים אלה.

הינה עוד סיבה טובה לאכול עלים ירוקים!

ותודה רבה לישראל על העברת המאמר אלי.

קישוא למאמר

תקציר:
פופאי לא לבד: גם החיידקים הטובים בבטן שלכם חולים על תרד

חוקרים זיהו לראשונה את האנזים שמאפשר לחיידקים הידידותיים שמאכלסים את מערכת העיכול שלנו, לפרק סוכרים שמקורם בעלים ירוקים. בזכות האנזים, החיידקים הטובים מתרבים על חשבונם של חיידקים מזיקים

תגלית חשובה לגבי העדפות המזון של החיידקים הטובים שחיים במערכת העיכול שלנו, עשויה להיות המפתח להבנת האופן שבו החיידקים הללו מגנים על המעיים שלנו ומקדמים את בריאותנו. מהממצאים עולה שהחיידקים הטובים ניזונים ממולקולת סוכר ייחודית שמצויה בעלים ירוקים, כמו תרד. מולקולת הסוכר, המכונה בקיצור SQ, מאפשרת לבקטריה הידידותית לשגשג ולהתרבות בכל האזורים המובחרים של מערכת העיכול, ובכך דוחקת את רגליהם של החיידקים ה'רעים'.

במחקר החדש, פרי שיתוף פעולה של חוקרים מאוסטרליה ובריטניה, הצליחו החוקרים לזהות את האנזים, שעד כה היה לא מזוהה, שמאפשר לחיידקים, פטריות ואורגניזמים אחרים לצרוך את מולקולת הסוכר SQ, שאמנם יוצאת דופן ביחס לסוכרים אחרים, אך היא מצויה בשפע בירקות ירוקים.

פרופסור ספנסר וויליאמס, כותב-משותף של המאמר, הסביר כי במחקר הם הצליחו לגלות כיצד החיידקים הטובים מחלצים את הסוכר מהעלים. "זיהינו אנזים בשם YihQ שהוא זה שמאפשר לחיידקים לספוג ולבצע מטבוליזם של הסוכר מסוג SQ, שגופרית היא אחד מרכיביו. גופרית היא מרכיב קריטי בבניית חלבונים – שהם אבני היסוד של כל היצורים החיים. SQ הוא מולקולת הסוכר היחידה שמכילה גופרית, ועיכולה על ידי הבקטריות במעיים משחרר גופרית לסביבה, שבתורה משתלבת במחזור הגופרית הגלובלי ונעשה בה שימוש חוזר על ידי אורגניזמים אחרים".

ד"ר אית'ן גודרד-בורגר, שותפו של וויליאמס למחקר, אמר שהממצאים יכולים לשמש לטיפוח המושבות של החיידקים הטובים במעי. "בכל פעם שאנחנו אוכלים עלים ירוקים, אנחנו צורכים כמות משמעותית של סוכרי SQ, שמשמשים מקור אנרגיה לחיידקים הטובים במערכת העיכול. אחד החיידקים שניזון מהסוכר הזה הוא זן מסויים של חיידק האי קולי, שמהווה חסם הגנתי מפני התרבות חיידקים מזיקים. ההשערה המחקרית שלנו היא שצריכה של מולקולת הסוכר המסויימת הזאת, על ידי אכילת ירקות ועלים ירוקים, היא גורם חשוב בשמירה על רובד החיידקים הטובים במעי ובשמירה על בריאות מערכת העיכול.

 


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז