טמפה – מזון בריאות נגיש וטעים

טמפה הוא מוצר מותסס מסויה שלמה, מה שעושה אותו בריא במיוחד: גם כל היתרונות של הסויה, וגם היתרונות שבהתססה.
במקור מדובר במזון אינדונזי, אבל הטמפה נמצאת כיום בשימוש מטבחים רבים ברחבי העולם.

רק בשנת 2017 אכלתי לראשונה טמפה שהוא גם טעים. ההכנה פשוטה ודומה מאוד להכנת טופו פשוט וטעים: משרים במעט דבש ורוטב סויה, ומקפיצים במחבת או בווק. הוא נותן הרגשה של “כמו בשר” עבור מי שזה נחוץ לו. סוג של ״מנה עיקרית״ משביעה ודומיננטית.

איך מכינים טמפה טעים?
הקלדת המילה ״טמפה״ בחלונית החיפוש שבאתר, תוביל ללפחות 5 מתכונים פשוטים וטובים: ״טמפה במחבת ובתנור״, ״טמפה בטיגון״, ״טמפה כחטיף טעים״, ״טמפה אקזוטית״ ואפילו הפתעה: ״טמפה כקינוח״!

 

היכן קונים טמפה איכותי?

למיטב ידיעתי במועד כתיבת שורות אלה, ניתן לרכוש טמפה בארץ רק ישירות מרועי גרנט המביא את מרכולתו עד בית הלקוח: 054-7771920.

עדכון מאביב 2021: בעקבות כתבה בעיתון ״הארץ״, שמחתי לגלות יצרן נוסף של טמפה: נתנאל רובין. 02-5610054. האתר שלו אומנם עדיין באנגלית, אבל מדובר בייצור מקומי ומשלוחים למקומות מרכזיים בישראל.

 

 

מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז