האם יותר מדי ברזל ונחושת מעלים סיכון לאלצהיימר?

ברזל ונחושת הם שני מינרלים שבכמויות גבוהות מדי עלולים לגרום לתגובה חימצונית לא טובה בגוף ובמוח.

בסרטון הקצר הבא (אפשרות הגדרת תרגום לעברית), מציג ד״ר גרגר את המחקרים המצביעים על האפשרות שצריכה מוגברת של מזונות עשירים בברזל ונחושת עלולים להגביר את הסיכון, או להחמיר את המצב של חולי אלצהיימר.

מהמחקרים שהוא מציג עולה כי הבעיה נוצרת בעיקר כשצריכה מוגברת של נחושת וברזל מגיעה ביחד עם תזונה עשירה בכולסטרול (בשר, עוף, דגים, חלב, ביצים) ועשירה בשומן רווי ו/או מוקשה (בשר, עוף, חלב, ביצים, אוכל מתועש).

רמות גבוהות של נחושת מגיעות בעיקר מתוספי תזונה ואכילת איברים פנימיים של בעלי חיות ופירות ים. באחד המחקרים המוצגים בסרטון, נראה שמזונות צמחיים המכילים נחושת (אגוזים, זרעים, קטניות, דגנים מלאים), אינם גורמים לפגיעה בבריאות המוח.

 

 

בריאות וצלילות לכל

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז