בטיחות כמוסות אומגה 3

מחקר שנעשה בטכניון בדק את האיכות של כמוסות אומגה 3 שנמכרות בארץ, בדגש על רמת החמצון שפוגעת מאוד במוצר.
במחקר בדקו כמוסות של חברות שונות, שנשמרו בתנאי טמפרטורה ולחות שונים.המסקנות החשובות הן:
1. מרבית המוצרים שנמכרים בארץ חשופים לתהליכי חמצון לא בריאים שלא עומדים בתקנים.
2. על מנת לשמור על כמוסות ברמה טובה יש לשמור אותן בקירור. ארון חשוך לא מספיק.
3. חברת ״אומגה 3 גליל״ היא החברה היחידה שמקפידה על שמירה מירבית בקירור, ועל כן מוצריה נמצאו כבטוחים ביותר.

להלן קישור לסקירה מלאה יותר של המחקר/בדיקה. 
כאן למטה כמה מהפסקאות החשובות מהמאמר.

בברכה,
אופיר פוגל, נטורופת

באשר למצבם של תוספי אומגה 3 בישראל, תמונת המצב שעלתה מבדיקה של 9 מותגים עולה בקנה אחד עם הממצאים בשאר המדינות. שליש מהמוצרים המשווקים נמצאו מחומצנים מעל הרמה המומלצת, על אף יתרת חיי מדף של למעלה מ–12 חודשים.
המחקר מוכיח שאחסון במקום קריר ויבש כמו ארון או מגירה בבית, אינו מספק, במיוחד לא באקלים הישראלי. יש לאמץ הנחיות מחמירות יותר — אחסון בקירור, לאורך כל תהליך הייצור ושרשרת ההפצה. חשוב לציין כי כיום, יצרנים רבים מוסיפים נוגדי חמצון טבעיים לשמן במטרה להאט את קצב החמצון. חומרים אלו נמצאו כיעילים בתחילת חיי המדף של המוצר אך אינם מספקים בפני עצמם. על מנת לקבל אפקט הגנה ממושך יותר מומלץ ליצרנים להוסיף גם שקיות סופחות לחות לאריזות, ואחרי כל זה, עדיין מומלץ לשמור את התוסף במקרר. בנוסף, במצב הנוכחי, חיי מדף של שלוש שנים אינם מוצדקים וההמלצה היא לקצרם ל–24 חודשים.

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז