אכילת ביצים וסיכון לסרטן

האם אכילה מוגברת של ביצים עלולה להגביר או להפחית סיכון לחלות בסרטן?

בסרטון הקצר הבא מוצגים בזה אחר זה מחקרים שמצאו קשר בין אכילה מוגברת של ביצים, לבין עלייה בשכיחות של סרטן הערמונית, סרטן המעי, סרטן השחלות וסרטן השד.

חלק מהחוקרים מקשרים את כמות הכולסטרול הגבוהה בביצה כגורם אפשרי לנזק, אבל אני חושב מזמן שהכולסטרול הוא לא ה״אשם״. אני מניח שאיכות הביצים, רמת ההגיינה הנמוכה שלהם (קראו כאן וגם כאן על מצבן העגום בארץ), תכולת שומנים מעודדי דלקת ואולי הכולין המוזכר בסרטון הם כנראה הגורמים המזיקים יותר.

אני לא חושב שצריך להימנע לגמרי מאכילת ביצים, אבל בהחלט להמעיט באכילתם ללא יותר מביצה אחת או שתיים בשבוע אם מדובר בביצים רגילות מהמרכולים. למי שיש מזל ונגישות לביצים טובות הגדלות בחופשיות בחצר + התרנגולות אוכלות את מה שהטבע התכוון שיאכלו (ירקות, זרעונים וכדומה) = אז אפשר לאכול הרבה יותר ביצים.

 

פחות מחמש דקות סרטון. להצגת כתוביות בעברית יש ללחוץ על כפתור ה CC הקטן שלמטה, ולאחר מכן ללחוץ על גלגל השיניים – subtitle – ואז לבחור ״עברית״…

 

שלא נדע מסרטן…

אופיר

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז