קציצות ברוקולי

מתכונים לקציצות ברוקולי גדולות וקטנות…

חבילה של ברוקולי קפוא
2 בצל
פטריות:  אני השתמשתי בשתי סלסלות מעורבות.
בכוס 1 כף ציה  טחונה עם מים בערך רבע כוס
שבולת שועל  – קווקר 2-3 כפות לא טחון.

בישול קצר של הברוקולי במים בסיר. לשפוך למסננת לסנן את המים .
בסיר שני מאדים את קוביות הבצל ומשחימה בעזרת מים. הוספתי את הפטריות קצוצות לקוביות. מאדים במג’מיקס.  קצצתי את הברוקולי .  מעבירים לקערה.
בקערה מערבבים את הברוקולי עם הפטריות והבצל מוסיפים את הציה ואת הקווקר.
מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט.
מערבבים הכול יחד.
אני מכינה את העיסה ושמה במקרר ללילה.
בתנור על נייר אפיה יוצרת את הקציצות בידיים ואופה עד שהן משחימות.

הקציצות הקטנות יותר
חבילה של ברוקולי מאודה במים. לסנן להוציא כמה שיותר מים אפשר אפילו למעוך במסננת.
במגמיקס לקצץ בצל
להוסיף את הברוקולי אחרי הבישול
כף עד שתיים טחינה (הערה: טחינה לא מתאימה לדיאת ניקוי או דיאטה אנטיאלרגנית)
לטחון היטב
להעביר לקערה להוסיף
1 כף ציה טחונה עם רבע כוס מים
3 כפות קווקר
מלח פלפל
לערבב  ושוב למקרר לכמה שעות או לילה.
ליצור כדורים (להרטיב את הידיים זה מקל)  בידיים או בעזרת כפית
לאפות

ותודה רבה מאוד לאיה על המתכונים.

היה טעים!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז