פירה בטטה – מתכון בסיסי טעים וגם הצעה לשדרוג

מצורף כאן מתכון בסיסי לפירה בטטה מהספר “אלצהיימר ובעיות זיכרון – מניעה, טיפול ותקווה“, מאת ד”ר דין שרזאי וד”ר עאיישה שרזאי (הוצאת פוקוס, 2018), ובסוף הצעה יחסית פשוטה לשדרוג הצבע והבריאות של המנה.

כך מתכון הבטטה מופיע בספר:

בטטה היא ירק שורש בעל אינדקס גליקמי נמוך, שאינו מקפיץ את רמות הסוכר בדם. היא גם מקור לפחמימות בריאות, וכאשר מוסיפים שומן חד בלתי רווי כמו שמן זית, המנה תורמת רבות לבריאות המוח.

כמויות ל- 3-2 מנות:
2 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות גס
1/3 כוס חלב שקדים לא ממותק
מלח ים
1 כפית שמן זית
פלפל שחור
ענפי טימין טריים

הכנה: 
מלאו סיר אידוי במים בגובה 5 ס”מ. מקמו את הבטטות ברשת האידוי והרתיחו את המים. כסו, הנמיכו את הלהבה למינימום ואדו כ-20 דקות, עד שמזלג נכנס בקלות.
העבירו את הבטטות חזרה לסיר, הוסיפו חלב שקדים, שמן, טימין, מלח ופלפל, מעכו הכול לפירה.

 

תוספת למתכון: על מנת לגוון את הצבע של המנה, ובעיקר על מנת להוסיף בריאות, אני ממליץ מאוד לשלב במנה גם בטטה סגולה. אפשר ״במקום״ אחת הבטטות הרגילות או לעשות במקביל את אותו הדבר עם בטטות סגולות ולהגיש אחד ליד השני.

 

בריאות

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז