מתכון בריא לעלי מנגולד ממולאים באורז ודלעת
מרכיבים:
כ-3 חב’ מנגולד (כ-30 עלים)
גזעי עלי המנגולד (אם הם לא סיביים מדי) – חתוכים לאורך ולרוחב לחתיכות קטנות.
1 כוס אורז בסמטי/עגול
1 בצל גדול חתוך לחתיכות קטנות
1 בצל חתוך לפרוסות עגולות דקות
4 עגבניות חתוכות לפרוסות עגולות דקות
פרוסת דלעת מגוררת – 2.5 כוסות
1 כוס כוסברה קצוצה
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף גדושה קארי
כפית שטוחה קינמון
מלח בריא ופלפל
מיץ מלימון גדול
מעט גרידת קליפת לימון
מעט שמן זית/קנולה
הכנה:
להניח בסיר משומן מעט בקוטר 30 ס”מ בערך את פרוסות הבצל ומעליהן את פרוסות העגבניה. להניח מעל הלהבה הגדולה ביותר בכיריים למשך 3-2 דקות.
להניח את עלי המנגולד (שהופרדו מהגזעים ונחתכו דק) בקערה. לשפוך עליהם מים רותחים, להמתין מספר שניות, לסנן ולהעביר לקערה עם מים קרים. לסנן ולהניח על מגבת / נייר סופג.
לטגן בסיר את הבצל וכשהוא מתחיל להשחים להוסיף את האורז, את חתיכות גזעי המנגולד, את הכוסברה ואת התבלינים ולהקפיץ 3-2 דקות. לכבות את האש ולהוסיף את הדלעת המגוררת.
למלא את העלים (ראו הדגמה בתמונות בהמשך) ולהניח בצפיפות בסיר – מהמעגל החיצוני לפנימי. אם נשאר רווח באמצע למלא בתפוחי אדמה או בטטה חתוכים לפרוסות של כ-1 ס”מ.
לכסות את עלי המנגולד בעוד שכבת עגבניות (לא הכרחי), ומעט עלי נענע ו/או למון גראס. למלא מים עד חצי גובה העלים ולכסות בצלחת כבדה.
לבשל עד רתיחה, להנמיך אש ולבשל 20 דק’ נוספות.
לפני ההגשה לפזר על הממולאים מיץ לימון ומעט גרידת לימון.
מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883