סלק מוחמץ

מתכון מתוך הספר החשוב ״מהפיכת המיקרוביום״ שכותרתו בספר ״סלקים בכבישה מהירה״. אך למעשה, מדובר בהחמצה בעזרת חומץ ולא בכבישה בעזרת מלח.

המרכיבים הדרושים להחמצת סלקים על פי המתכון שבספר:

2 כוסות סלק מאודה פרוס
¼ כוס ועוד 2 כפות חומץ יין אדום
1 כף סירופ מייפל 100%
1 כף תערובת תבליני כבישה*

*אם אין לכם תערובת תבליני כבישה, אפשר להשתמש בכפית זרעי חרדל, 2 או 3 מסמרי ציפורן, שני עלי דפנה וחצי כפית גרגירי פלפל שלם.

איך מכינים סלק מוחמץ:

להניח בסיר קטן את הסלק המבושל, החומץ, סירופ המייפל ותערובת התבלינים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לכסות ולבשל במשך 3 דקות על אש נמוכה. להוריד מהאש ולהניח בצד ל-30 דקות.
לאחסן את הסלקים במקרר לשבוע לכל היותר.

המתכון כאן באדיבות הוצאת ספרים ״פוקוס״.

 

בריאות!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז