מתכון מתוך הספר החשוב ״מהפיכת המיקרוביום״ שכותרתו בספר ״סלקים בכבישה מהירה״. אך למעשה, מדובר בהחמצה בעזרת חומץ ולא בכבישה בעזרת מלח.
המרכיבים הדרושים להחמצת סלקים על פי המתכון שבספר:
2 כוסות סלק מאודה פרוס
¼ כוס ועוד 2 כפות חומץ יין אדום
1 כף סירופ מייפל 100%
1 כף תערובת תבליני כבישה*
*אם אין לכם תערובת תבליני כבישה, אפשר להשתמש בכפית זרעי חרדל, 2 או 3 מסמרי ציפורן, שני עלי דפנה וחצי כפית גרגירי פלפל שלם.
איך מכינים סלק מוחמץ:
להניח בסיר קטן את הסלק המבושל, החומץ, סירופ המייפל ותערובת התבלינים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. לכסות ולבשל במשך 3 דקות על אש נמוכה. להוריד מהאש ולהניח בצד ל-30 דקות.
לאחסן את הסלקים במקרר לשבוע לכל היותר.
המתכון כאן באדיבות הוצאת ספרים ״פוקוס״.
בריאות!