סלט חומוס בופאלו

אין לי מושג מדוע בחרו את השם ״בופאלו״ לסלט הירקות – חומוס המקסים הזה… מכל מקום, מחברי הספר בו פורסם המתכון מציגים את המנה הזו כך: ״חומוס בופאלו פיקנטי עם רוטב חומוס מתוק. זיווג משמיים!״
מבחינה בריאותית, השילוב של הירקות השונים, יחד עם החומוס קטניה, והאבוקדו כמקור מצויין לשומן בריא – הופך את הסלט הזה לארוחה שלמה בפני עצמה. אם רוצים בכך. עניין נוסף הוא כמות הסוכרים הפשוטים – גם בסירופ מייפל, וגם ביין. כמה שפחות – יותר טוב.

״חומוס בופאלו פיקנטי עם רוטב חומוס מתוק. זיווג משמיים!״

כמות מרכיבים דרושה להכנת סלט חומוס בופאלו

רוטב חומוס מתוק
¼ כוס חומוס דלעת או ממרח חומוס בריא אחר
2 כפיות סירופ מייפל 100%
שתי כפות חומץ יין אדום או מיץ לימון סחוט טרי
2 כפיות מים חמים

חומוס בופאלו
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים, מסוננים ושטופים
2 כפיות שמן זית בטעם שום (אפשר גם לאלתר שילוב ״רגיל״ של שמן זית ושום בנפרד)
1 כף רוטב חריף
¼ כפית שום כתוש
קורט מלח

סלט
4 כוסות חסה ערבית קצוצה
¼ אבוקדו חתוך לפרוסות
¼ כוס עגבניות שרי חתוכות לחצאים

 

הסבר הכנת סלט חומוס בופאלו

להכנת הרוטב: לערבב בקערה את ממרח החומוס, סירופ המייפל והחומץ עד לקבלת מרקם קרמי וחלק. תוך כדי ערבוב להוסיף באיטיות את 2 כפיות המים. הרוטב צריך להיות סמיך אך קל למזיגה. להוסיף עוד מים אם יש צורך.

להכנת החומוס: לערבב בקערה את גרגירי החומוס עם שמן הזית, הרוטב החריף, השום והמלח. לחמם מחבת על אש בינונית, להוסיף את החומוס ולטגן במשך 3 דקות, או עד שגרגירי החומוס חמים ומתחילים להתייבש. למעוך בעדינות חלק מגרגירי החומוס בעזרת כף, אך להותיר את רובם שלמים. להוריד מהאש ולהניח בצד.

להכנת הסלט: לערבב בקערה את החסה הערבית עם הרוטב, ואז להוסיף בעדינות את האבוקדו, העגבניות וחומוס הבופאלו. לחלק לשתי קערות ולהגיש מייד.

 

טיפ להכנה מראש:
אפשר להכין מראש את רוטב החומוס המתוק וחומוס הבאפלו. לפני ההגשה יש לחמם את גרגירי החומוס ולשלב את המרכיבים לפי המתכון.

 

המתכון מתוך הספר ״מהפיכת המיקרוביום״, באדיבות פוקוס הוצאה לאור.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז