מאפה כוסמת

חומרים:

חצי ק״ג כוסמת אורגנית ירוקה.

כף שמן ליפתית אורגני (כבישה קרה. בבקבוק זכוכוית כהה).

קורט מלח.

קצת פרג שלם.

מעט גוג’י ברי.

רסק תפוחים מ 2-3 תפוחים.

כף דבש.

קינמון טחון.

מעט אגוז מוסקט.

 

אופן ההכנה:

משרים את הכוסמת ללילה. מסננים ושוטפים.

משאירים במסננת מפלסטיק לכ- 8 שעות מכוסה במגבת, על מנת למנוע מרירות. עד שהכוסמת מתחילה לנבוט.

טוחנים בעדינות את הכוסמת בבלנדר עם מעט מים, פרט לחצי כוס של גרעינים שמשאירים שלמים.

מעבירים לקערה עם הגרעינים השונים ונותנים לעיסה לטפוח כחצי יום.

מוסיפים את הרסק, התבלינים השמן והגוג’יברי. מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת ואופים שעה ב 200 מעלות.

 

ותודה רבה לשי ליסאי על המתכון

בהצלחה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז