כרוב כבוש ללא מלח

המרכיבים:

1 כרוב ירוק או אדום

מים נקיים

צינצנת אטומה עם גומיה גודל בינוני

אופציות  לטיבול : 4 שיני שום וחצי חבילה שמיר  10 גרגירי פלפל אנגלי ו5 עלי דפנה 4 שני שום ופלפל אדום חריף כרישה  זעתר ואורגנו  ג’ינג’ר טרי תפוח וקינמון

 

הוראות הכנה :

לחתוך את הכרוב לקוביות 2 ס״מ , להכניס 1/4 מהכרוב לצינצנת ולמזוג מים עד חצי גובה הכרוב בצינצנת .. להתחיל למעוך את הכרוב בעזרת מקל בלנדר או מצקת , למעוך את הכרוב בתנועות חוזרות ונשנות עד שהכרוב מגיע לגובה המים, להוסיף טיבול הרצוי ועוד שיכבה של 1/4 כרוב, להוסיף מים שוב עד חצי מגובה הכרוב בצינצנת ולחזור על הפעולה של מעיכת הכרוב עד שהוא מגיע לגובה המים ( כ10 דקות עבודה בכל שכבה ).

לחזור על הפעולה עד שהכרוב המעוך מגיע כמעט לגובהה הצינצנת (לוודא שהמים מכסים את הכרוב) ולהשאיר מקום לתהליך התסיסה כ3 ס״מ, לפתוח את הצינצנת מדי כמה ימים לשחרר את הגזים המצטברים, כעבור שבועיים שלושה ( תלוי בטמפ החדר ) הכרוב מוכן לאכילה.

לצרוך בהדרגה 1/4 כוס ליום עם הארוחה עד כוס שלמה שהגוף מתרגל.

בתאבון !

דנה סמור שייפית ומדריכת מזון טבעוני מבריא 0525118409

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז