אמפנדס טבעוני ובריא בשלל גרסאות וטעמים

מובאות כאן מספר גרסאות להכנת אמפנדס טבעוני: שני סוגי בצק שונים, שתי אפשרויות מילוי ומטבל. 

אמפנדס טבעוני בריא

מרכיבים והכנה של בצק בטטה-כוסמת

*כ-18 אמפנדס  (לפי חותכן עגול בקוטר 8 ס”מ)
1 בטטה מרוככת בתנור או במיקרו (רצוי לאפות אותה שלמה ולקלף אותה אחרי), מעוכה לפירה (כמות – כ-200 מ”ל כשהפירה דחוס בכוס).
1 כף שמן זית
1 כוס (240 מ”ל) קמח כוסמת
1 כפית שטוחה מלח
להוסיף לבטטה את השמן והמלח ולערבב. להוסיף בהדרגה קמח, לערבב ולאחר מכן ללוש. להכניס לקופסה ולהניח במקפיא למשך כחצי שעה.

מרכיבים והכנה של בצק קמח חומוס

*כ-9 אמפנדס (לפי חותכן עגול בקוטר 8 ס”מ)
1 כוס קמח חומוס
1 כפית שטוחה מלח
תערובת של 50 מ”ל מים חמים ו-2 כפות שמן זית.
לערבב קמח ומלח, להוסיף בהדרגה מים ושמן ולאחר מכן ללוש. להכניס לקופסה ולהניח במקפיא למשך כחצי שעה.

אמפנדס טבעוני

מילוי גבינת טופו וזיתים

1 חבילה טופו
2/3 כוס זיתים ללא חרצנים
2 כפות גדושות פתיתי בירה
מלח לפי הטעם (תלוי במליחות הזיתים).
לרסק את הטופו והזיתים במעבד מזון ולהוסיף פתיתי בירה ומלח.

 

מילוי תירס – גבינת קשיו

מרכיבים:
2 כוסות גרעיני תירס
1 כפית גדושה שום כתוש
1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים למשך כמה שעות (או חצי שעה במים רותחים בקערית מכוסה)
150 מ”מ מים רותחים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות פתיתי בירה
1 כפית מלח
מעט פלפל
2 כפות קמח טפיוקה
הכנה:
לרסק במעבד מזון את הקשיו לאחר סינון. להוסיף מים רותחים, מיץ לימון, פתיתי בירה ומלח.
לרסק בבלנדר מוט מחצית מכמות התירס
להניח במחבת נונסטיק על אש בינונית את השום. להוסיף את התירס ולתבל במלח ופלפל.
להוסיף את תערובת הקשיו ולערבב. להוסיף בהדרגה קמח טפיוקה ולערבב 3-2 דקות על אש קטנה עד שהתערובת נעשית סמיכה ודביקה.

 

הכנה האמפנדס השונים עם המילוי הנבחר

לחמם תנור ל-200 מעלות.
לרדד בצק על משטח מקומח לעובי כ-2 מ”מ. לקרוץ עיגולים ולהניח במרכזם כפית מילוי (בגוש, לא למרוח כדי שייסגרו היטב). לסגור ולהדק עם מזלג. לחורר עם מזלג כדי לצמצם התפקעויות.
להניח על תבנית משומנת ולהבריש בעדינות שמן זית להשחמה ופריכות.
לאפות כ-20 דקות, עד להשחמה קלה.

 

מטבל צ’ימיצ’ורי

אפשר להוסיף גם בצל סגול או לבן בינוני.
מרכיבים:
כוס וחצי תערובת פטרוזיליה וכוסברה (או רק פטרוזיליה)
כמה עלי נענע
2 פלפל מתוק מיובש לאחר השריה וריכוך במים רותחים (או כפית פפריקה מתוקה)
1 כפית גדושה שום כתוש
1/2 כוס שמן זית
1 כף חומץ תפוחים
מיץ מלימון שלם
1 כפית שטוחה תרכיז סיידר תפוחים
1 כפית שטוחה אורגנו
1 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
הכנה:
לטחון בפולסים במעבד מזון, לתערובת לא לגמרי חלקה.

 

 

מתכונים ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז