מצרכים:
חצי כרוב פרוס דק
אטריות אורז דקות – 100 גרם – בדומה לאטריות מאורז מלא של “השדה”
פלפל אדום קלוי , חתוך לרצעות (ללא הקליפה)
בצל ירוק פרוס דק
לרוטב:
שליש כוס שמן זית עדין
3 כפות חומץ
כף דבש
פלפל לבן
מעט מלח בריא
הכנה:
חצי יום מראש לפחות ע”מ שאטריות האורז יתרככו. שוברים את איטריות האורז לחתיכות קטנות. שמים בקערה את כל המרכיבים. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב עד שהדבש נבלע. שופכים את הרוטב מעל הסלט מערבבים, מוסיפים מלח ומעבירים למקרר ל 24 שעות. אפשר להוסיף לפני הגשה שומשום וגפרורי שקדים קלויים.