תערובת ירקות צלויים בסגנון איטלקי

מתכון להכנת תערובת ירקות צלויים בסגנון איטלקי מתוך הספר ״מהפכת המיקרוביום״ שכתב רופא גסטרואנתרולוג להבנה ולשיפור בריאות המעי. מתכון בריאות זה מותאם לשיפור איזון המיקרוביום, ומשם לתמיכה בשיפור הבריאות בתחומים רבים נוספים.

המרכיבים הדרושים להכנת ירקות צלויים:

1 חציל גדול חתוך לקוביות
2 קישואים בינוניים קצוצים
1 פלפל אדום מגורען חתוך לקוביות
2 עגבניות תמר קצוצות
1 שומר קטן (½1 כוסות) ללא העלים, קצוץ
1 כפית תבלין איטלקי מיובש (כן, יש מוצרים כאלה גם בארץ. הם המכילים אוסף עשבי תבלין איטלקיים).
¼ כוס ציר ירקות – בקישור הבא ניתן לקרוא כיצד מכינים ציר ירקות, ועוד כמה הצעות לתחליפים בריאים ומוצלחים.
2 עד 3 כפיות שמן זית כתית מעולה
½ כפית מלח בריא
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
¼ כפית פתיתי פלפל אדום גרוס (לא חובה)

 

הסבר להכנת ירקות צלויים

לחמם את התנור ל-200 מעלות.
לערבב בקערה גדולה את החציל, הקישואים, הפלפל, עגבניות התמר, השומר, התבלין האיטלקי, ציר הירקות, שמן הזית, המלח ופתיתי הפלפל האדום (לא חובה). לפזר בשכבה אחת על תבנית אפייה (ייתכן שתצטרכו שתי תבניות, תלוי בגודל) ולהניח בחלק העליון של התנור.
לאפות/לצלות 40-35 דקות, תלוי בגודל הירקות, עד שהירקות רכים מאוד.

אפשר לאחסן במקרר עד 6 ימים וליהנות מהמנה לבד, עם סלטים או בשילוב פסטה מלאה מבושלת.

 

מתכון באדיבות הוצאת ״פוקוס״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז