תבשיל קליל וצבעוני מאת שף צחי בוקששתר

מתכון מדהים לסלט ירוקים ועדשים שחורות מונבטות עם אורז אדום ופיסות טופו לבן בדרסינג קמבוצ’ה (חומה…)

כמויות ל- 6 מנות נדיבות

300 גרם – ½ ק”ג אורז אדום, רצוי תוצרת אוסטרליה.
צרור פטרוזיליה
צרור בצל ירוק פרוס
½ צרור כוסברה אם לא שונאים
עוד עשבי תיבול שיש בבית – ארוגולה, ריחן, עירית …
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות
גרידה מ-2 לימונים
1 קוביית טופו טבעי (ללא הנדסה גנטית)
½  כוס שמן זית טוב
½  כוס חומץ תפוחים או קמבוצ’ה*
כף משחת מרק מיסו
 

מתכון אורז אדום בוקששתר

את האורז שוטפים במים רבים, בסיר גדול. מסננים ושוטפים. מבשלים בסיר עם מים – האורז מוכן כשחלקו מתחיל “להפתח” בקצוות. מסננים שוב ושוטפים במסננת.
מכינים דרסינג משמן הזית, המיסו והחומץ. מערבבים עד שהמיסו נמס לגמרי. חותכים את הטופו לקוביות 1 X 1 ס”מ ומשרים ברוטב..
מכאן הכל פשוט: את על עשבי התיבול קוצצים גס, מעבירים את האורז לקערה גדולה ומערבבים בעשבי התיבול. מוסיפים את העדשים, הגרידה הטופו עם הרוטב, עוד ערבוב קטן, ומוכן.

*חומץ קמבוצ’ה הוא משקה קמבוצ’ה שמניחים בחוץ עד שיחמיץ ממש. חשוב לסנן בכל שימוש. ואם אין? חומץ תפוחים, כמובן.

 

תמונה ומתכון באדיבות שף צח בוקששתר

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז