תבשיל פול ולבבות ארטישוק

חומרים:
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום פרוסות דק
פול קפוא – שקית 800 גר׳ (מופשר כמובן)
לבבות ארטישוק – כ-600 גר׳ (גמיש, אפשר יותר)
10 עלי סלרי צעירים קצוצים + הגבעולים העבים שלהם
מיץ מחצי לימון
כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר בינוני (5 ליטר) מזהיבים את הבצל במעט שמן זית. רגע לפני שהוא מוכן מוסיפים את השום.
חותכים את הארטישוק – אפשר לחצאים ואז בכיוון הניצב פרוסות דקות.
מוסיפים לסיר את הפול והארטישוק, מוסיפים מים עד כיסוי הירקות.
עם הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הסלרי ומיץ הלימון.
מוסיפים כפית כורכום, פלפל, מלח אטלנטי ומבשלים כשעה או עד שהתבשיל מוכן.
אוכלים בזהירות, זה ממכר. בתיאבון.
יהודה מיבלום

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז