תבשיל עדשים וברוקולי

מתכון לעדשים, פטרוזיליה וברוקולי בריא:

 

מרכיבים:

1 כוס עדשים כתומים שלמים (בד"כ מוצאים עדשים חצאים)

200 גרם ברוקולי  מוקפא

1 בצל לבן גדול

1 צרור פטרוזיליה

2 תפו״א גדולים

שמן זית כתית מעולה

כורכום (עדיף טרי מבחינה בריאותית)

פלפל שחור  (מסייע לספיגת הכורכום)

מים

מלח בריא

 

הכנה:

פורסים את התפו״א והבצל לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

בסוטאז' (סיק שטוח או מחבת גבוה) מניחים את הירקות ומים.  מתבלים.  מבשלים עד שהתפו״א והעדשים רכים.

מוסיפים את הברוקולי שמן זית ומלח ומבשלים עוד 10 דקות.

בסוף מוספים את הפטרוזיליה הקצוצה גס לחתיכות גדולות.

 

מתכון באדיבות מלכה לוי גורן

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז