תבשיל עדשים ואגוזים

מתכון לנזיד עדשים טעים עם מספר תוספות בריאות במיוחד

 

בשמן זית כתית מעולה מטגנים 2 בצלים יבשים לבנים.  בערך במשקל 400 גרם.

לאחר 5 דקות מתחילים להוסיף את הטעמים

2 כפות עלי מורינגה מיובשים

2 כפות עלי זעתר מיובשים

2 כפות פלפלת מתוקה

1  כף כורכום

1 כף פלפל שחור המסייע לספיגת הכורכום

1  כפית פלפל שאטה

מערבבים ומטגנים יחד כ- 5 דקות.

מוסיפים 50 גרם אגוזי מלך

350 גרם עדשים כתומים רצוי שלמים.  גם רגילים יעשו את העבודה.

מוסיפים מים כדי כיסוי כל התערובת ועוד כוס.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש. מבשלים עד ריכוך. בערך כחצי שעה. מדי פעם בודקים ומוסיפים מים לפי הצורך.

 

כשהעדשים רכות,  מוסיפים מלח.

 

מתכון לתבשיל עדשים

 

מתכון ותמונה באדיבות מלכה לוי גורן

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז