תבשיל עדשים אדומות וירקות בריאים

מתכון לתבשיל עדשים אדומות בתוספת כמה מהירקות הבריאים ביותר: כרובית, ברוקולי, עשבי תיבול, כורכום ועוד….

מספר מנות: 6 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 45 דקות

2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

½ בצל, קצוץ

2 כפות שום, כתוש

2 כפיות זרעי חרדל שחורים

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

½ כפית כוסברה

2 כוסות כרובית, מופרדת לפרחים קטנים

1 גזר קטן, קצוץ

¼1 כוסות עדשים אדומות, שטופות

6 כוסות מים

1 כוס עגבנייה, קצוצה

2 כוסות ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים

½ כפית מלח ים

1 כף מיץ לימון

פטרוזיליה טרייה או כוסברה טרייה לקישוט

 

איך מכינים?

מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול על להבה בינונית. מאדים את הבצלים והשום עד להתרככות. מוסיפים את גרגרי החרדל ומערבבים עד שהם מתחילים להתבקע. מוסיפים את התבלינים האחרים ומבשלים במשך דקה נוספת. מוסיפים את הגזר והכרובית ומערבבים היטב. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך כ-25 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מוסיפים את העגבנייה, הברוקולי והמלח וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות.

לפני ההגשה, מערבבים פנימה את מיץ הלימון ומפזרים את עלי הפטרוזיליה או הכוסברה.

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 223

פחמימות: 32.1 ג’, סיבים תזונתיים: 14.8 ג’, חלבונים: 12.8 ג’, שומנים: 5.6 ג’

כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 350 מ”ג, סידן: 75 מ”ג.

 

מתכון באדיבות הוצאת ״פוקוס״ מתוך הספר ״לא לסכרת״ של ד״ר מארק היימן.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז