מתכון להכנת תבשיל דאל חזק עם עגבניות וקוקוס
מרכיבים:
מעט שמן קוקוס
בצל גדול חתוך לרבעים ולרצועות דקות מהם
9-8 שיני שום כתושות
כף גדושה ג’ינג’ר מגורר דק
3 כוסות גדולות עדשים כתומות
כוס עגבניות מרוסקות
כוס וחצי כוסברה קצוצה
400 מ”ל נוזל קוקוס
800 מ”ל מים (או יותר אם רוצים תבשיל יותר נוזלי)
מלח
מיץ לימון
תבלינים:
כף גדושה תערובת גרהם מסאלה
כף גדושה כמון
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף שטוחה קארי
כפית מחית קארי צהובה
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
*בתמונה עם אורז עגול מלא צהוב מכורכום.
הכנה:
לשטוף טוב ולסנן את העדשים.
לטגן בשמן קוקוס בצל וכשהוא משחים מעט להוסיף שום כתוש, ג’ינג’ר, מחית קארי ותבלינים. לטגן עוד קצת ולהוסיף עדשים וכוס מהכוסברה (את היתר לשמור טרייה להגשה). לערבב היטב ולהוסיף עגבניות מרוסקות, נוזל קוקוס, מים ומלח.
לבשל במשך כ-15 דקות לאחר הרתיחה.
לאחר כיבוי האש להוסיף מיץ לימון.
להגיש עם אורז וכוסברה קצוצה.
מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883