שיפודי טופו וירקות

סרטון הסבר ולאחריו מתכון בגירסה מעט שונה וכמה טיפים בכתב:

 

המרינדה לשיפודים:

סויה איכותית (עדיף תוצרת יפן)- לפי העין

סילאן ללא תוספת סוכר – לפי העין

קצת שמן שומשום (עדיף בכבישה קרה) – לפי העין

צ׳ילי (לחובבי הז׳אנר) – לפי העין

קצת פרוסות לימון

הכנה:

חותכים את הטופו בגודל המתאים לכם וכנ״ל את הפטריות ומשרים כמה שעות.

 

חותכים לקוביות כל ירק שנראה לכם מתאים (קישוא, גמבה, עגבניות שרי…), ואולי כדאי גם את הירקות להוסיף למרינדה, לא חובה.

 

משפדים על שיפוד דק ככל האפשר, אחרת הטופו נשבר. את סדר הירקות והטופו על השיפוד אני משאיר לכם.

 

נראה לי שעדיף לצלות על גריל פחמים ולא גז, ובכל מקרה לסובב כל דקה שתיים, לנסות עד כמה שאפשר שהטופו לא יתייבש מצד אחד, אבל שהירקות ייצלו מספיק מאידך.

זה בגדול כל הסיפור.

תהנו

יאיא

הערות בריאות חשובות: עדיף לא לחשוף את הטופו לעשן. לעשות על גחלים (ולא מעל אש חיה) או על חימום בגז. וגם, לא להביא את הטופו להשחמה, זה פוגע מאוד בבריאות של המזון (בעיקר בהקשר מחלות לב, מוח, וסרטן)

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז