שיפודי טופו וירקות בתנור עם רוטב קארי צהוב – בוטנים

מתכון לשיפודי טופו וירקות בתנור עם רוטב קארי צהוב ובוטנים

מרכיבים והכנות מקדימות:

*חומרים לשישה שיפודים.

2 חב’ טופו במרקם קשה חתוך לקוביות גדולות מושרה למשך כמה שעות במרינדה מרוטב סויה, שמן קוקוס בכבישה קרה ושום כתוש
1 גזר עבה חתוך לפרוסות דקות (רצוי במנדולינה)
1 זוקיני חתוך לפרוסות דקות (רצוי במנדולינה)
1 בצל קטן חתוך לחצי ולרבעים (ראו תמונה)
6 שיני שום
6 פרחי ברוקולי מאודה (מעט)
בטטה קטנה מאודה (לא רכה מדי) חתוכה לקוביות
3 פרוסות אננס מיובש טבעי שהושרה כמה דקות במים רותחים – חתוכות ל-6 חלקים
6 קוביות ג’ינג’ר מסוכרות (הסוג הפחות מתוק) שהושרו כמה דקות במים רותחים
6 שיפודי עץ

חומרים לרוטב:
כפית קארי צהוב
כוס נוזל קוקוס
כף חמאת בוטנים טבעית
מלח בריא

 

שיםודי טופו בקארי ובוטנים

הכנה:
לחמם תנור ל-250 מעלות.
לשפד את הירקות, האננס, הג’ינג’ר והטופו על שיפודי עץ. להניח בתבנית על נייר אפייה. להכניס לתנור למשך 7 דקות ולהוסיף 3 דקות על גריל.

הכנת הרוטב: לטגן כפית קארי צהוב במעט שמן קוקוס, להוסיף נוזל קוקוס ולערבב היטב. להביא לרתיחה ולבשל עוד 2-1 דקות על אש קטנה. להוסיף כף חמאת בוטנים ומלח. לערבב ולכבות את האש.

שיפודי טופו בקארי ירקות ובוטנים
*להגיש עם אורז בסמטי, בוטנים מלוחים ולימון.

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז