שיפודים בריאים וטעימים על האש

שיפודי ירקות וטופו ליום העצמאות או לאירוע ״על האש״ אחר.

המרכיבים:

פטריות פורטובלו

גמבה

בצל

טופו

עגבניות שרי גדולות

קישואים קטנים

לא חייבים את כל המרכיבים הללו, ואפשר להוסיף גם אחרים.

למתבל / מרינדה: רוטב סויה איכותי (מיפן), ג׳ינג׳ר מגורד, סילאן (ללא תוספת סוכר), רוטב צ׳ילי מתוק (או מעט טבסקו או תחליף בריא אחר).

 

הכנה:

א. מכינים מתבל מכל המרכיבים הרלוונטים. אפשר להוסיף קצת מים פושרים על מנת שיהיו יותר נוזלים.

ב. חותכים את הטופו לקוביות, ומשרים במתבל לכמה שעות (או ללילה).

ג. כחצי שעה לפני הזמן משרים גם את הירקות החתוכים במתבל. ואם אין זמן – פשוט מורחים את המתבל על הירקות.

ד. נועצים את הירקות והטופו לסירוגים על שיפודי העץ (אותם מומלץ להרטיב תחילה).

ה. מכינים על האש. עדיף ללא עשן. חשוב מאוד (לבריאות) לא לשרוף את הירקות או את הטופו.

המקפידים מאוד, מכינים את הטופו ואת הירקות בנפרד על האש, כי יש להם זמן הכנה מעט שונה.

 

ותודות למשפחת הרעוז מהם למדתי את הדבר הפסוט והטעים הזה.

 

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז