שטרודל תפוחים מדפי אורז

מתכון לשטרודל תפוחים בריא יותר על בסיס דפי אורז

מרכיבים:

*ל-8 שטרודלים.

24 דפי אורז מלא (אפשר גם רגילים)

חצי כוס שמן קוקוס (בכבישה קרה)

סירופ מייפל (איכותי. מקנדה)

קינמון

קמח קוקוס

3 תפוחים

1 כוס רסק תפוחים

3/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

1 כפית תמצית וניל

שקדים פרוסים קלויים קלות במחבת

שטרודל תפוחים בריא

הכנה:

*מכינים מראש מילוי: תפוחי עץ מגוררים בפומפיה גסה, רסק תפוחים, כף קינמון, כף סירופ מייפל (או יותר אם אוהבים ממש מתוק), כפית תמצית וניל.

*מכינים מראש – חצי כוס שמן קוקוס וכפית קינמון – לערבב היטב.

*מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניחים דף אורז בקערה גדולה עם מים, לזמן קצר מאוד ולהוציא לצלחת (להוציא כשהוא עדיין מעט נוקשה, הוא יתרכך על הצלחת). להבריש עליו מעט שמן קוקוס עם קינמון עם מברשת סיליקון, ולפזר בעזרת מסננת קטנה כפית קמח קוקוס. להניח במים דף אורז נוסף, לרכך מעט ולהניח מעל הדף הקודם. עושים כך עם עוד דף אורז (שכבה של שלושה, ביניהם שמן קוקוס-קינמון וקמח קוקוס). מניחים פס משתי כפות גדושות ממילוי התפוחים בשליש התחתון של ערימת דפי האורז, ומגלגלים – בהתחלה מלמטה, אח”כ משני הצדדים, ועד הסוף לסגירה.

מכינים כך את יתר השטרודלים.

אופים במשך כ-30 דקות ומגישים חם ופריך.

הגשה: מזלפים מעט סירופ מייפל על השטרודל המוכן, ומפזרים שקדים, קינמון ומעט קמח קוקוס (דרך מסננת).

*אם עובר זמן והפריכות של השטרודל נעלמת אפשר לאפות שוב למשך כמה דקות.

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז