ריזוטו פטריות עם קרם בזיליקום

מרכיבים:

6 שיני שום כתושות

4 כפיות טימין מיובש

4 כפיות אורגנו מיובש

2 כפיות זרעי כמון

6 כפות שמן זית

500 גרם פטריות (פורטובלו, יער, שיטאקי…)

2 קופסאות חלב קוקוס טבעי (800 מ"ל)

500 גרם אורז מלא עגול

מיץ מארבעה לימונים

מלח, פלפל

100 גרם אפונה קפואה

קרם בזיליקום : 25 גרם בזיליקום טרי, 2 שיני שום, 75 גרם גרעיני חמניה, 75 מ"ל שמן זית, מיץ מלימון אחד.

 

אופן ההכנה :

להכניס לתבנית שום, טימין, אורגנו, כמון ושמן זית. לחמם למשך דקה, להוסיף את הפטריות. להקפיץ במשך 2-3 דקות ביחד עם התבלינים.

להוסיף 700 מ"ל מים חמים ביחד עם קופסא אחת של חלב קוקוס, אורז, מיץ משני לימונים, מלח ופלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולכסות. לבשל במשך 45 דקות, לערבב פעמיים- שלוש בזמן הבישול.

להוסיף קופסא נוספת של חלב קוקוס, מיץ משני לימונים נוספים ואת האפונה. לבשל במשך 15 דקות נוספות.

בינתיים להכין את קרם הבזיליקום – להכניס את כל המצרכים לבלנדר או מעבד מזון, להוסיף 25 מ"ל של מים ומעט מלח. לערבל עד שאחיד וסמיך.

כשהאורז מוכן, למזוג לקערות ולהוסיף כף של קרם בזיליקום לכל קערה.

 

תודה רבה לנטורופתית אפרת נפתלי על המתכון

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז