ריזוטו גריסי פנינה

ריזוטו גריסי פנינה- תבשיל גריסי פנינה ביין לבן, עלי מנגולד ופירות יבשים

 

מרכיבים:

200 גרם גריסי פנינה

1 בצל קצוץ

3 עלי מנגולד, הקלחים מופרדים מהעלים

2 גבעולי בצל ירוק

2 שיני שום כתושות

חופן פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות (משמשים/ שזיפים/ פפאיה/ תאנים)

30 גר' שקדים קלויים קצוצים גס

ציר ירקות

1/3 כוס יין לבן

מלח בריא

פלפל שחור גרוס

 

הכנה:

מאדים את הבצל בשמן הזית (להיזהר לא לטגן) עם גבעולי המנגולד הקצוצים  עד שהגבעולים נעשים שקופים, מוסיפים את הגריסים ומאדים מעט

מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד שהנוזלים נספגים ממשיכים להוסיף בהדרגה את ציר הירקות ומערבבים לסירוגין עד שהנוזלים נספגים בגריסים ממשיכים כך להוסיף נוזלים ולערבב.

תוך כדי ערבוב מוסיפים את המלח, פלפל והשום הכתוש לקראת הסוף, כשהגריסים כמעט רכים, מוסיפים את הפירות היבשים ועלי המנגולד הירוקים קצוצים דק (כמו שקוצצים עשבי תיבול לסלט) כשהריזוטו מוכן, מוסיפים 1 כף שמן זית, שקדים קלויים מערבבים ומגישים.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז