מתכון טעים של רול זוקיני / חצילים במילוי גבינת טופו בריאה.
מרכיבים:
*לשני רולים באורך 20 ס”מ בערך
3 זוקיני בינוניים (אפשר להחליף את השניים שמיועדים לציפוי החיצוני בחציל).
6 כפות שיבולת שועל עבה
1 כוס מים רותחים (200 מ”ל)
חצי כפית כמון
מלח בריא ופלפל
גבינת טופו ביתית* העשויה מכ- 200 גרם טופו
*גבינת טופו ניתן להכין על בסיס עגבניות מיובשות / ריחן / פטריות / תרד / חצילים וכדומה. ישנם כמה מתכונים באתר, כנראה שזה המוצלח ביותר: ממרח טופו פיצה.
למתכון הזה יש צורך בממרח העשוי מכ-200 גר’ טופו (מומלץ להשתמש בחבילה שלמה ולשמור את הממרח הנותר).
הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לגרר זוקיני אחד ולחתוך את השניים האחרים לעיגולים מאוד דקים (רצוי במנדולינה). כנ”ל עם חצילים (אפשר לחתוך לחצאי עיגול אם הם גדולים).
להכין “דייסה” מהקוואקר והמים (לבשל עד שתהפוך סמיכה). להוסיף את הזוקיני המגורר, הכמון, המלח והפלפל ולערבב טוב.
להניח בתבנית גדולה שני ניירות אפייה בגודל 20X21 (רבע נייר אפייה – פשוט לקפל ל-4 ולחתוך, שני החלקים הנותרים ישמשו בהמשך). לפזר עליהם באופן אחיד את ה”דיסה” ולסדר מעל את עיגולי הזוקיני / חצילים כך שיכסו חצי מהעיגול שלידם (הקפידו על זה – הם מתכווצים מעט באפייה).
להבריש מעט שמן על הזוקיני/חצילים.
לאפות 25 דק’ על 180 ובינתיים להכין ממרח טופו.
להוציא מהתנור ולהניח עוד נייר אפייה מעל הזוקיני/חצילים, ומעליו עוד תבנית באותו גודל להידוק, עד שיתקרר מעט.
להפוך את התבניות כך שהחלק של ה”דיסה” האפויה יהיה למעלה, להסיר ממנו את נייר האפייה ולמרוח בעדינות שכבה דקה של ממרח טופו.
להסיר את קצה נייר האפייה מהזוקיני ולהתחיל לגלגל בעדינות לרולדה תוך הידוק ושחרור של יתר הנייר בהדרגה. בסיום לעטוף את הרול בנייר אפייה ולהדק עוד בגלגול.
להכניס למקרר מגולגל בעטיפת הנייר בתוך קופסה אטומה, ולחתוך לפני ההגשה.
מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883