חצי כרוב קטן חתוך לרצועות דקות
1כוס אפונה מוקפאת
1 ק”ג עגבניות
חופן קשיו טבעי לא קלוי לא מומלח
1/4 כוס סרפד מיובש
1/4 כוס אזוב מיובש
1 כף פלפלת אדומה חריפה
1 כף פלפלת אדומה מתוקה
1 כף זרעי שומר להקלת העיכול
שמן זית כתית מעולה
חומץ בלסמי
כורכום
מים מינרלים
בסוטאז’ – סיר שטוח ונמוך בו מתבשלים כל המצרכים באותה מידה אפילו ללא ערבוב – מבשלים את העגבניות וכל העשבים והתבלינים עד לריכוך. בערך 10 דקות.
מוסיפים את הכרוב אפונה קשיו.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות.

מתכון ותמונה של מלכה לוי גורן