קרקרים מפשתן וגרעינים ללא חימצון מיותר – שף בוקששתר

מרבית הקרקרים הטבעיים שמכינים כוללים בתוכם זרעים, גרעינים ושמנים אחרים שעוברים חימום רב, ולכן גם חשש לחימצון שומנים לא מומלץ.

לאחר שאיתגרתי את שף בוקששתר בעניין, הוא יצר והסכים לשתף אותנו במתכון לקרקרים מפשתן מיובשים בקור!

קרקים מפשתן מתכון ללא חימצון שומנים

מצרכים (ליותר מ-30 קרקרים):
½ כוס זרעי פשתן טחונים – אני משתמש במטחנת קפה /תבלינים קטנה
½ כוס זרעי פשתן לא טחונים (החומים הרגילים)
¼ כוס פרג, לא טחון, לא חובה
½ כוס גרעיני דלעת קלופים
½ כוס שומשום לבן או מלא
¼ כפית מלח או פחות
¼ כפית פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס
½1 כוסות מים
נייר אפייה

סתם כי בא לי לגוון:
כפית אורגנו מיובש או כל עשב תיבול מיובש אחר
גרעיני חמנייה, כמובן
1/2 כפית כורכום

מתכון לקרקר בריא מפשתן שף בוקששתר

הכנה:

מניחים בקערה את כל המצרכים, כולל המים, ומערבבים היטב. מניחים לתערובת לעמוד במשך חצי שעה. בזמן הזה היא תסמיך ותתייצב מעט.
על משטח סיליקון במכשיר הייבוש או על נייר אפייה גזור לפי גודל המכשיר משטחים בידיים רטובות את התערובת לשכבה דקה. כמה דקה? כמה שיותר דק יותר פריך וכייפי.
מייבשים ייבוש קר 20 שעות בערך.
שוברים לקרקרים בגודל שאוהבים ומאחסנים בצנצנת. נגמר תוך יומיים בכל מקרה.

עוד אופצייה:  (אופיר לא ממליץ בשל חימצון הגרעינים) אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהקרקרים פריכים.
אני אוהב לסמן ברולר לחיתוך פיצה בשלב הזה.
משאירים בתנור (כשהוא כבר כבוי) למשך 15-20 נוספות ורק אז מוציאים ומצננים לגמרי. זה שלב קריטי.

 

מתכון ותמונות באדיבות שף צחי בוקששתר

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז