קרקרים מפישתן

חומרים לעשרים וארבעה קריקרים:
- 1/4 כוס אבקת עגבנית מיובשות, 1 כפית מלח, 1/2 כוס מים, 1 כפית תערובת תבלינים: אורגנו, מיורן, בזיליקום. ½1 כוסות פלפל אדום או קישוא קצוץ, ¼ כוס עשבי תיבול טריים ריחן, פטרוזיליה, שמיר. ¼ כוס בצל קצוץ, 2 כוסות זרעי פשתן שרויים במשך 4 שעות ב- 3.5 כוסות מים. 2 שיני שום, 1 כפית מיץ לימון
הכנה:
  1. משרים את העגבניות המיובשות במים פושרים במשך כשעתים. טוחנים בבלנדר עם מעט מים מההשריה עד קבלת מעין ממרח.
  2. שמים בבלנדר יחד עם הירקות, מלבד עשבי התיבול ותערובת התבלינים מערבלים בממחה.
  3. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול, ומערבבים בשיטת PUISE (הפעלה ועצירה לסירוגין) מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את הפשתן ומערבבים היטב.
  4. שמים 2 וחצי כוסות מהתערובת על תבנית של מיבש המזון (או בתבנית מרופדת בניר אפיה) לסמן ריבועים שווים, ניתן ליבש את הקרקרים גם בתנור טורבו, ב-50 מעלות עם דלת מעט פתוחה.
  5. מיבשים במיבש המזון ב-45 מעלות במשך 12 שעות.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז